Skip to main content

Tassutuvan kissala

Kiva kun saavuit Tassutuvan kotisivuille.

Toivon, että löydät edes vähän tietoa tarpeisiisi ja saan sinut kiinnostumaan pienistä ystävistämme, jotka kotona tassuttelevat. Nämä rakkaat ”mussukkamme” ovat perheenjäseniämme ja pitää sanoa, että he ovat saaneet meidät tehokkaasti kiedottua pikkusormensa ympärille :-)

Kauan halusin ja suunnittelin kissan hankkimista kotiimme. Miehen allergian vuoksi kuitenkin ajattelimme, ettemme koskaan voisi sellaista pientä viiksekästä meille ottaa. Lapsuuden kodissani minulla oli maatiaiskissa ”Hissu”, joka sai minun sydämeni sykkimään näille älykkäille eläimille.

Kun luin paljon eri kissaroduista, jäi aina päällimäiseksi mieleen tuo siperiankissan olemus, sen pehmeä pyöreys ja se katse. Luin myös, että tämä rotu ei allergisoi ja päätinkin käyttää miestäni koekaniinina. Pääsimme testaamaan tätä kunnolla erään kasvattajan luokse, mutta silti vähän pelotti - uskaltaisimmeko ottaa riskin…

Riskin kuitenkin otimme ja kotiimme muutti vuonna 2008 aivan ihana ja hurmaava poika, Immu-Ilmari, joka suloisuudellaan ja mahtavalla luonteellaan sulatti kaikkien sydämet. Immun otimme lemmikiksi ajatuksella, ettemme käy näyttelyissä. Mieleni kuitenkin muuttui käytyäni näyttelyssä ensimmäisen kerran ja samalla heräsi ajatus siitä, että Immu voisi olla yksinäinen. Niinpä päätimme ottaa hänelle kaverin...

Samalla minulle heräsi myös kiinnostus kasvattajaksi ryhtymiseen ja päätin käydä kasvattajakurssin. Aloin etsimään oikeanlaista tyttöä ja sellaisen löysinkin Cherrytail`sin kissalasta ja sain suloisen Kleopatran luokseni maaliskuussa 2011. Kasvattajanimen, Fi*Tassutuvan, sain tammikuussa 2012.

Kleopatramme sai kaksi pentuetta A- ja B-pentueen. Meidän laumamme kasvoi näistä ja Aino, Aamu ja Bella jäi kotiimme. Tässä välissä meille muutti Lumikissan Ilopilleri ja Cherrytail`s PrimaDonna, sekä PrettyBoy poika meni sijoituskotiin Kaarinaan.

2014 loppuvuodesta meille muutti Lumikissan Ratkiriemukas joka on yhteisomistuksessa Lumikissan kissalan kanssa. Samaan aikaan yhteisomistukseen Jaana ja Börje Sivenin kanssa tuli myös Lumikissan RalliRaita ja Lumikissan SuperSankari. Tassutuvan Aamun pentueesta lähti Daisy sijoituskotiin Turkuun ja jatkaa niin ikään Tassutuvan tarinaa aikanaan. Aino puolestaan synnytti 01/2015 pentueen ja tästä pentueesta lähtee pikku Eemelipoika isänsä PrettyBoyn luokse sijoitukseen.

Vanhimman tyttäreni muutettua pois kotoa, yhteen poikaystävänsä kanssa, tuli hänellekin kissakuume ja Lumikissan Corleone muutti heille helmikuussa 2012.Tästä pienestä punavalkoisesta kehrääjästä oli tarkoitus tulla siitoskolli ja hän tekikin meille Ilopillerin kanssa C-pentueen. Loppukesästä 2012 Leone sai seurakseen Tassutuvan Al Caponen, joka niin ikään on siitoskolli Tassutuvan tallissa. Al Capone ja PrimaDonna, meille Saima saavatkin vauvoja 02/2015.

Keskimäinen tyttäreni päätti kokeilla omia siipiään ja muutti pois kotoa 2014 loppuvuodesta. Hän otti mukaansa oman kissansa Tassutuvan Carloksen ja meidän pikkutyttösemme Lumikissan Ilopillerin, joka on Carloksen äiti.

Nyt meitä on kotona enää minun lisäkseni mieheni ja poikamme, sekä Hermeliinipupu Micky ja kaikki karvaiset pikkuiset siperiankissamme, joita tällä hetkellä tassututtelee seitsemän kappaletta + välillä pikkuiset kisuvauvat :)